Sportszervezés alapszak

A Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézete a régió legnagyobb múlttal és hagyományokkal rendelkező sportszakember képző centruma.

Versenyképes, korszerű ismereteket nyújtunk leendő sportszervezés szakos hallgatóink számára, melyet a sport területén is kiemelkedő, nemzetközileg elismert edzőktől, oktatóktól, sporttudományi szakemberektől sajátíthatsz el.

 

LEGYÉL TE IS SPORTSZAKOS HALLGATÓ

A NYÍREGYHÁZI  EGYETEMEN!

 

Ha szeretnél egy jó közösséghez tartozni, ha szeretnéd, hogy generációk óta több évtizedes tapasztalatú, nemzetközileg és országosan elismert, nagy szakmai tudással rendelkező oktatóktól tanuld meg a szakma minden fortélyát egy nagy múlttal, és hagyományokkal rendelkező sportszakember képző intézményben, jelentkezz képzéseinkre!

 

SPORTSZERVEZÉS

Az alapképzési szakon szerzett közgazdasági és sporttudományi ismeretek birtokában jó elhelyezkedési lehetőségeid vannak országos és helyi sportszervezeteknél, sportvállalkozásoknál szakmai ügyintézőként vagy vezetőként.

A szak képzési ideje hat félév, amely során 180 kreditet kell teljesítened. Elméleti és sportági gyakorlati képzésben részesülsz, ezért a szak elvégzésének szükséges feltétele a sportos felkészültség és a jó fizikai erőnlét. A közgazdasági-  és számviteli ismeretek miatt matematikából is megalapozott ismeretekre van szükséged.

 

Érettségi követelmény (Lsd.: felvi.hu):

Biológia vagy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) vagy magyar nyelv és irodalom vagy testnevelés vagy történelem vagy matematika vagy földrajz, vagy sport ismeretek vagy szakmai előkészítő vizsgatárgyként: informatikai alapismeretek vagy közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan vagy elméleti gazdaságtan), vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyként: informatika ismeretek, vagy informatikai ismertek vagy közgazdaság ismeretek vagy közgazdasági ismeretek vagy sport ismeretek.

A fent felsorolt tantárgyakból kettőt kell választanod. Emelt szintű érettségire is szükséged van a bemenethez, de az ezzel járó plusz pontot csak akkor kapod meg, ha a felsorolt tantárgyak valamelyikéből teszed.

 

Milyen tantárgyaid lesznek?

A sport egészséges életre és kitartásra tanít, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet élhessünk.

Végzettségeddel megmutathatod másoknak az egészséges életmódhoz vezető utat, tudásoddal, tanácsaiddal képes leszel arra, hogy segíts azoknak, akik szeretnék megismerni a rendszeres sportolás jótékony hatásait a testre és a lélekre.

Tanulmányaid során lesznek elméleti alapozó tantárgyaid, mint a matematika, marketing, közgazdaságtan, kommunikáció, pedagógia, sportpedagógia, pszichológia és sportpszichológia.

Megismerkedhetsz a sportmenedzsment alapjaival, melyhez szükségesek a vállalkozási ismeretek, vállalkozások gazdaságtana, sportdiplomácia.

A sporthoz kapcsolódó órákon, az atlétika, a torna, csapatsportjátékok, vízi sportok alapjairól tanulhatsz és elsajátíthatod a sportágakhoz kapcsolódó versenyek szabályait, versenyszervezési feladatait.

Szakmai gyakorlatod során betekintést kapsz a sportegyesületek, sportszervezetek, fitnesztermek, közművelődési intézmények működésébe.

 

Végzettségegeddel milyen feladatok ellátásra leszel alkalmas?

Sportszervezői végzettséged feljogosít arra, hogy sportrendezvényeket szervezz, amelyekhez szükséges, hogy sportszervezetekkel tarts kapcsolatot, irányíts, ellenőrizz, figyelemmel kísérj sporteseményeket.

Gondoskodj szponzorokról, elemezd a különböző sportszervezetek gazdasági helyzetét, marketing és gazdasági cégekkel tarts kapcsolatot. Képviseld sportágad szereplőit, sportklubodat a médiában és országos eseményeken, fórumokon.

 

Hol tudsz elhelyezkedni?

Sportegyesületek, sportszervezetek, szabadidős központok, fitneszcentrumok, rekreációs központok, önkormányzatok.

 

Milyen munkaköröket tölthetsz be a sportszervezői végzettséggel?

-          sportszervező-, menedzser,
-          sportreferens,
-          sportegyesületi szaktanácsadó,
-          sportegyesület és sportklub vezetője,
-          sportlétesítmény vezető,
-          sportszakosztály vezető, elnök.

 

https://testneveles.nye.hu/testneveles/sites/www.nyf.hu.testneveles/files/182_9578.jpg

Forrás: http://mountain.szksc.hu/galeria/2010-08-14-viii-tisza-maraton-szabadidos-kerekparos-sportrendezveny/

Oktatási háttér:
- folyamatosan megújuló, modern infrastruktúra a különböző sportágakhoz,
- minősített, nemzetközileg is elismert  oktatók,
- sportegyesületünkben 9 szakosztály működik: atlétika, kézilabda (női), kézilabda (férfi), kosárlabda (női), kosárlabda (férfi), röplabda (férfi), sakk, természetjáró és szabadidősport, úszás.

Fedett létesítményeink:
Sportcsarnok, Atlétikai csarnok, Uszoda, Aerobic terem, Fitness terem.

Szabadtéri létesítményeink:
Atlétikai pálya, 2 db bitumenes kézilabda pálya 2275 m2, 3 db salakos teniszpálya 1860 m2, 1 db palánkos bitumenes streetball pálya.

 

Hogy miért tanulj nálunk?

 

Mert…

  • Elengedhetetlen egészségünk számára a mindennapos testedzés.
  • Folyamatosan megújuló, modern sportlétesítményekben edzhetsz a Campus területén.
  • Számtalan ösztöndíjban részesülhetsz (Sportösztöndíj, tanulmányi ösztöndíj, közéleti ösztöndíj, TDK ösztöndíj).
  • Sportolóként egyéni tanrendet biztosítunk számodra.
  • Tudományos munkát végezhetsz oktatóink vezetésével.
  • Külföldi tanulmányutakon vehetsz részt.
  • Kollégiumi elhelyezésben részesülhetsz a Campus területén.

atlétika csarnok

5 sávos fedett uszoda

rekortán atlétika pálya
 

Fitness terem
 

 
 
Ösztöndíjak, tehetséggondozás
 
A jó képességű, tehetséges hallgatóknak lehetősége van a tanárok mellett demonstrátori ösztöndíj elnyerésére.
Lehetőséget biztosítunk tudományos diákköri konferencián (TDK) való részvételre.
A jó sportolók ösztöndíjban részesülhetnek.
Intézetünknek kiváló Erasmus-ösztöndíj lehetősége van különböző országokba.