105 éves a gyógytestnevelés

2021. október 22-én sikeresen került megrendezésre a Nyíregyházi Egyetemen a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) és a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézetének közös rendezésében a "105 éves a gyógytestnevelés" országos programsorozaton belül a testnevelő- gyógytestnevelő tanárok regionális továbbképzési szakmai napja.

Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Kövesdi Orsolya, az MTTOE Gyógytestnevelés Tagozat elnökének megnyitó beszéde után az érdeklődők betekintést kaphattak a gyógytestnevelés helyzetébe a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei régióban, majd ezt követően Dr. Vajda Ildikó, a Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója mutatta be a gyógytestnevelés helyét és szerepét a testnevelő tanárképzésben.

Molnár Anita doktorandusz, a Testnevelés és Sporttudományi Intézet tanársegéde előadásában a testnevelő tanári példamutatás jelentőségét hangsúlyozta az egészségmagatratás-közvetítésében, majd a további előadásokban szó esett a gyermekkori elhízás okairól, és szövődményeiről Dr. Kántor Irén gyermek endokrinológus előadásában. Az evészavarok pszichológiai kérdéseiről Dr. Szabóné Czeglédi Orsolya klinikai szakpszichológus beszélt. A délelőtti előadásokat Dr. Tiszáné Sója Teodóra gyógytestnevelő előadása zárta, mely során a motiváció és a testsúlykontroll jelentőségét hangsúlyozta gyógytestnevelés órán. A nap további részében gyakorlati bemutató foglalkozásokra került sor a Testnevelés és Sporttudományi Intézet sportcsarnokában és az uszodában.

    

 

http://www.nye.hu/gyogytestneveles_105

 

A szakmai nap programja.