Mikuláscsomagok a kórházi gyerekeknek

Hangulatos jótékonysági rendezvényen sportolhattak, akik 2021. december 2-án ellátogattak a Nyíregyházi Egyetemre. Az intézmény Sport Albizottsága, valamint a Testnevelés és Sporttudományi Intézet közös szervezésében került megrendezésre a Mikulás napi JÓTÉKONYSÁGI SPORTPROGRAM az egyetemi polgárság és a városi lakosság bevonásával. Dr. Vajda Ildikó intézetigazgató megnyitóját Szilágyi István MediBall csoportjának bemutatója követte. Rubint Réka alakreform edzését a negyedéves osztatlan testnevelő tanár szakos hallgatóinak zenés gimnasztikája vezette be.

Rubint Réka a résztvevők megmozgatása mellett, kiemelte a testnevelés tanításának fontosságát, melynél az élménydús oktatási lehetőségekkel a sportolás megszerettetésére kell a hangsúlyt helyezni.   A szervezők belépési díjként mikulás csomagokat vártak, amellyel a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztályát támogatják.

Az ajándékok és mikuláscsomagok átadására 2021. december 9-én került sor. Az összegyűlt ajándékcsomagokat Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, Dr. Vajda Ildikó, a Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója, Urbinné dr. Borbély Szilvia, az egyetem Sport Albizottságának elnöke, valamit két testnevelés szakos hallgató vitte el a nyíregyházi Gyermekrehabilitációs Osztály kis betegeinek. Az ajándékokat dr. Francz Monika, telephelyi orvosigazgató-helyettes és dr. Kántor Katalin osztályvezető főorvos vette át.

A szervezők remélik, hogy mindenkinek örömöt okozhattak, azoknak is, akik sportoltak és ajándékot ajánlottak fel a nemes cél érdekében és azon gyermekeknek is, akik megkapták a mikuláscsomagokat.