Élmény- és sportnap az egyetemen

FM

Rendhagyó Élmény- és Sportnapot rendeztek a Nyíregyházi Egyetemen. A színes, tájékoztatókkal és izgalmas bemutatókkal tarkított eseményen az egyetem jelenlegi hallgatói is megismerkedhettek az intézmény képzési palettájával, a végzősöknek kínált másoddiplomás képzésekkel. Jelenleg még tart a felvételi időszak, így a középiskolások jelentkezését és érdeklődését is várja az egyetem, de emellett a jelenlegi hallgatóknak is kínálnak új lehetőségeket.

 

A rendezvény műsorvezetője Szakál-Szűcs Miklós volt, akivel akár fekete, fehér, igen, nem játékban is kipróbálhatták magukat a vállalkozó kedvű fiatalok. A délelőtt folyamán a Bessenyei Aulában felvételi partin vehettek részt az érdeklődők, akik online a helyszínen be is adhatták a jelentkezésüket az egyetemre. Vassné prof. dr. Figula Erika, az intézmény rektora mondott köszöntőt, majd Nagyné Erdős Judit központvezető adott tájékoztatást a meghirdetett képzésekről, a jelentkezés módjáról. A szórakoztató programban a Nyír1flow fellépése, néptáncprodukció, DJ Csabszy zene műsora és tombolahúzás is szerepelt.

 

A programok nem értek véget a felvételi partival, hiszen élménysporttal is kedveskedett a Nyíregyházi Egyetem a leendő jelentkezőknek. A sportbemutatóknak az intézmény felújított és nemrégiben átadott csarnoka, a "hernyó" adott otthont, ahol többek között látványos BMX-, parkour-produkciókat láthattak a jelenlévők. A sportcsarnokban egy rendkívül népszerű új sportág, a teqball világába is bepillanthattak. A labdarúgás és az asztalitenisz elemeit ötvöző magyar találmány néhány év alatt meghódította a világot, és azóta számos világhírű labdarúgót szólított már meg. Az Ázsiai és Afrikai Strandjátékok programjában is szerepelt, s a fejlesztők kiemelt célja, hogy hamarosan az olimpia sportágai közé is bekerüljön. A programsorozat részeként az igazán vállalkozó szelleműek jelmezes, lámpás futáson is részt vehettek az egyetem körül, majd discóval zárult a rendezvény a Testnevelési és Sporttudományi Intézetben.

A délutáni sportprogramot Vassné prof. dr. Figula Erika, rektor; Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Vajda Ildikó, intézetigazgató nyitotta meg, a moderátor Körei László volt.

 

Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora elmondta, az Élmény- és Sportnap egy új kezdeményezés az intézmény részéről. – A beiskolázási kampányunk eddig csak a középiskolásoknak szólt, de mi nemcsak őket biztatjuk arra, hogy nálunk tanuljanak. A jelenlegi hallgatókat is arra szeretnénk ösztönözni, hogy ha a terveik között szerepel a tanulmányaik folytatása, és olyan területen szeretnék a tudásukat bővíteni, ami az egyetem képzési palettáján is szerepel, akkor maradjanak itt – hangsúlyozta a rektor, akitől azt is megtudtuk, rengeteg szak, felsőoktatási szakképzés és mesterképzés van a kínálatban, ami a végzett hallgatóknak is remek lehetőséget nyújt. – Óriási előny, hogy itt már otthon érezhetik magukat, ismerik a szolgáltatásokat, az oktatókat. Ez a nap arról szól, hogy megismerjék az előttük álló lehetőségeket – tette hozzá, írja a Kelet-Magyarország.

 

Forrás: www.nye.hu / www.szon.hu 

 

További fotók és információk:
https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2022/02/elmenygazdag-tajekoztato-a-fe…

https://www.nyiregyhaza.hu/galeriak/elmeny-es-sportnap-az-egyetemen-2022