Új kondipark az egyetemen

Kondi

Nemcsak a motorikus képességeket és az izmokat fejleszti az atlétikai csarnok és az egyetemi teniszpályák szomszédságában avatott kondipark, de közösségeket és barátságokat is generálhat a szabadtéri sportlétesítmény. A testnevelés szakos hallgatókon túl minden egyetemi polgár és dolgozó előtt nyitott a lehetőség. A Nyíregyházi Egyetem kondiparkját dr. János István, mb. általános rektorhelyettes, Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, Dr. Vajda Ildikó, a Testnevelés és Sporttudományi Intézet intézetigazgatója és Katona Zoltán a kondiparkot építő, kivitelező „KATKER 2005” Kft. ügyvezető igazgatója adta át. A létesítményt az átadás után birtokba is vették a szabadtéri sportokat kedvelő hallgatók és egyetemi dolgozók.

 

„Az egészséges életmód az mindenki számára fontos, így fontos az egyetemi hallgatók számára is. Ez egy különösen jó lehetőség arra, hogy bárki bármilyen formában, saját edzettségi állapotához mérten tudjon sportolni. Ezt szeretnénk biztosítani a hallgatóknak és a dolgozóknak egyaránt. Én magam is gyakran edzek kondiparkban, amikor tehetem, és az idő is engedi, egyébként konditermet szoktam igénybe venni. A COVID idején a kondiparkok szerepe felértékelődött. Most is ezt az időszakot éljük, hiszen a rezsiválság erősen érintette ezeket az intézményeket is, így a szabadtéri sportolási lehetőségek megint csak felértékelődtek” – nyilatkozta a Nyíregyházi Egyetem mb. rektorhelyettese, dr. János István a Nyíregyházi Televíziónak - Modern, a mai kor minden igényét kielégíti ez a kondipark. Nemcsak tesisek és nemcsak egyetemi polgárok, de bárki sportolhat itt, a biztonsági szabályok betartása mellett. Ezt erősítette meg a Testnevelési és Sporttudományi Intézet igazgatója, aki utalt arra, hogy emberi kapcsolatok, barátságok születhetnek az ilyen sportlétesítményekben. Ha elkészül a beltéri fitneszterem, teljes lesz az intézet eszközparkja.

 

„Mindenféle, a test összes izomzatát megmozgató gyakorlatokra nyílik itt lehetőség. Azt gondolom, hogy a kondiparkok nagyon népszerűek már hazánkban és a határon túl is. A motorikus képességeket összességében meg tudjuk mozgatni és fejleszteni is” – mondta a Testnevelési és Sporttudományi Intézet igazgatója, dr. Vajda Ildikó. Ahogyan az intézetigazgató fogalmazott, az esztendőkkel ezelőtt bevezetett mindennapos testnevelésnek is jó terepe lehet egy-egy ilyen kondipark. 

 

„Együttműködési szerződés keretében történt ennek a parknak a megépítése. Az ő adományuk maga az eszközpark és a felépítés is. Ennek fejében a szerződés alapján az egyetem vállalta, hogy népszerűsíti a park létét, a társaságot, meghívjuk különböző rendezvényeinkre, karriernapra, állásbörzére és minden fontos eseményre” – tájékoztatott az egyetem kancellárja, Halkóné dr. Rudolf Éva. 

A KATKER Kft. 5 millió forintos felajánlása nyomán érkezett az ajándék az egyetemre. A barátság és az együttműködés áll a létesítmény hátterében. 

- Az egészségfejlesztés, egészségmegőrzés a jelszava a társaság tulajdonosának is, aki itt végzett egykoron a főiskolán. Életem magasan legszebb évei voltak ezek – fogalmazott Katona Zoltán az avatóünnepségen. Emberi és szakmai támogatást kért és kapott abban a munkában, melynek eredménye, hogy 20 európai országban, de Afrikában és Amerikában is épített kondiparkot, közel 1600 helyen. 

 

 

Forrás: nye.hu / nyiregyhaza.hu / szon.hu

 

További fotók az egyetem honlapján, illetve az alábbi honlapon:

nyiregyhaza.hu / https://www.nyiregyhaza.hu/post/szabadteri-kondipark-az-egyetemen-lassa…

szon.hu / https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2022/11/a-mozgas-kozossegepito-szinte…