Magyar Tudomány Ünnepe a Testnevelés és Sporttudományi Intézetben

Magyar Tudomány Ünnepe

2023. november 21-én az egyetem 5. számú körelőadó termében került megrendezésre a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézete által a "Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában" című konferencia.

Köszöntőt mondott Prof. Dr. habil Simon László, az MTA doktora és Vajda Tamás a Testnevelés és Sporttudományi Intézet egyetemi docense.

A megnyitó után az alábbi szakmai előadásokra került sor:

Dr. Olajos Judit, egyetemi docens: "Egészségtudatos táplálkozás".

Tóth Sára Klaudia, testnevelés-történelem szakos hallgató, a 36. OTDK Testnevelés és Sporttudományi Szekciójának 2. helyezettje: "A testnevelő tanárok és az iskola szerepe az egészséges táplálkozásban".

Pálinkás Réka, tanársegéd: "A kutyák rekreációban és sportturizmusban betöltött szerepének komplex elemzése".

Tarnóczy Zalán, testnevelő tanár, erőnléti edző, az Underground Funkcionális Edzésközpont szakmai vezetője, a Testnevelés és Sporttudományi intézet óraadó oktatója: "Egészségünk iránytűje: a pulzushullám elemzés jövője".

Oláh Dávid, Magyar Labdarúgó Szövetség Klubfejlesztési Osztály, szakmai vezető: "Sporttudomány a teljesítmény szolgálatában a Magyar Utánpótlás Labdarúgó Válogatottnál (Betekintés a szakmai szervezet munkájába).