Mesteredzők falának avatása

Kép

2023. december 7-én Vajda Tamás részt vett a Magyar Sport Mesteredzői Falának avatásán, melyet a Magyar Edzők Társasága megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából a Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában tartottak. A fal 691 nevet tartalmaz.

„A mester szó olyan életművet takar, amely előtt fejet kell hajtani. Sportolók jönnek-mennek, az edző marad. Generációkat nevelnek, generációkkal szerettetik meg a sportot. Ők nemcsak edzők, hanem példaképek is, példát mutattak, hogy mit jelent a magyar sport szolgálata” – mondta a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) és a MET csütörtök délutáni ünnepségén Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár.

„A mesterré válást csak a nagy mesterektől lehet elsajátítani, és a mesteredzők csak személyes kapcsolat útján tudják tudásukat átadni tanítványaiknak és más edzőknek– fogalmazott Sterbenz Tamás.

„A bajnokok méltó elismerést kapnak, de a sikernek másik részese is van, az edző, a mester, kettejük együttműködése nélkül nincs siker. A sportvilág a régi adósságát törleszti a mesteredzők falának létrehozásával” – mondta Molnár Zoltán MET-elnök.

Mocsai Lajos,kiemelte, hogy a mesteredzői cím nem jár anyagi juttatással, de az egyik legnagyobb szakmai elismerés.

„Az edző egy személy a sok közül a sportban, de mégis a legfontosabb személy, mert mindig ott kell, hogy legyen a tanítványa mellett” – hangsúlyozta Fábián László MOB-főtitkár.

Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a nemzet sportolója elmondta, edzőnek lenni hivatás, küldetés, belső késztetés. Az edző az édesapánk, a pszichológusunk, a pedagógusunk, egyszerre minden” – hangsúlyozta Schmitt Pál.